Conform legisltiei, produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator si/sau personalizate in mod clar nu pot fi returnate : OUG 130/2000 art. 10 lit. c) – “Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte […] c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate […].”
Conform OUG 34/2014 art. 16 lit c) - "Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele: [...] c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar [...]."

Totusi, avand in vedere ca ne dorim sa fii pe deplin multumita de produsele Ginissima, te asiguram ca vom face tot posibilul să rezolvăm solicitarea ta de retur si vă putem ajuta cu modificarea articolelor ( largire/miscorare) pentru a va fi potrivite în cazul în care dimensiunea nu este perfect potrivită. Scopul nostru este de a vă garanta satisfacția deplină.

In cazurile în care încăltămintea este efectuată special pentru clientă si ajustată pe dimensiunile si cerintele acesteia, ne rezervăm dreptul de a limita dreptul la retur conform legislatiei în vigoare, ce stipulează că pentru orice produs realizat pe comandă nu există drept de retur.

In cazul produselor returnate, acestea trebuie trimise înapoi către vânzător în termen de paisprezece (14) zile lucrătoare de la data livrării pachetului. Produsele pot fi returnate prin expedierea pachetului prin agentul de expediere indicat de Furnizor (DHL/GLS) sau prin intermediul unui alt agent de expediere. Vă invităm, de asemenea, să completați Solicitarea de autorizare pentru returnare disponibilă pe site-ul Web în zona Serviciului Clienți, pentru a vă furniza un număr de autorizare de returnare. Nu este posibil să returnați un element în schimbul altui element.

1. TERMENII ȘI CONDIȚIILE DE RETUR
Dreptul de a returna produse care sunt manufacturate la comandă pentru dvs. va fi considerat corect exercitat odată ce au fost îndeplinite în totalitate următoarele condiții:
A. vă invităm să trimiteți o cererea de autorizare de returnare către vânzător în termen de paisprezece (14) zile lucrătoare de la data primirii acesteia pe email la office@ginissima.com sau sa ne informati la numarul nostru de telefon 0735 183 896. 
B. produsele nu au fost utilizate, uzate, spălate, modificate sau deteriorate;
C. produsele sunt returnate în ambalajul original;
D. elementele returnate trebuie trimise înapoi către Furnizor în termen de paisprezece (14) zile lucrătoare de la data livrării pachetului, prin orice serviciu de curierat exceptând Poșta Română.
Dacă ați îndeplinit toate cerințele menționate mai sus, Vânzătorul va restitui prețul integral pentru produsele achiziționate.
Veți fi anunțat dacă produsele returnate nu pot fi acceptate. În acest caz, puteți alege să vi se furnizeze produsele. Dacă refuzați livrarea de mai sus, Furnizorul își rezervă dreptul de a păstra produsele și suma plătită pentru achiziționarea produselor.

2. TIMPI ȘI PROCEDURI DE RAMBURSARE ȘI REPARARE
Vor fi depuse toate eforturile pentru a vă asigura o rambursare promptă. După ce depozitul nostru a primit și a procesat produsele returnate și a verificat că toate cerințele au fost îndeplinite, veți fi rambursați în termen de paisprezece (14) zile. Perioada de timp pentru rambursarea sumei plătite pentru achiziționarea produselor returnate depinde de tipul de plată utilizat:
A. plăți prin card de credit / debit: rambursările, în acest caz, pot dura până la 10 zile lucrătoare suplimentare pentru finalizarea băncii, în funcție de timpul de procesare. Acest lucru poate varia foarte mult între emitenții de carduri și nu putem influența acest lucru. Rețineți că valoarea valorii creditului va coincide cu data plății inițiale; prin urmare, nu veți suferi pierderi de dobânzi;
B. Plăți în numerar la plată (dacă sunt disponibile): veți fi rambursat pentru suma plătită pentru produsele returnate în contul curent pe care îl indicați; timpul necesar pentru rambursare depinde, prin urmare, de exactitatea informațiilor pe care le furnizați [coduri IBAN, BIC și swift]; rambursările în mod normal au loc în decurs de treizeci (30) de zile. Rețineți că va trebui să aveți un cont bancar pentru a primi o rambursare pentru o comandă plătită cu numerar la livrare.
C. plăți prin PayPal (dacă sunt disponibile): suma rambursată în contul dvs. Paypal va fi vizibilă în termen de 48 de ore de la primirea e-mailului care confirmă rambursarea. Rambursarea cardului de credit pe care îl utilizați cu contul dvs. PayPal depinde de emitentul cardului de credit.
Dacă comanda dvs. a fost trimisă către o destinație din cadrul UE, toate taxele de vânzare (TVA) vor fi rambursate. În afara UE, taxele vamale și taxele de vânzări nu sunt rambursabile prin Magazinul online Ginissima. Cu toate acestea, este posibil să le puteți recupera contactând direct biroul vamal local.
Pentru articolele personalizate trimise pentru a fi remodelate, vă vom asigura că le veți primi înapoi în maxim 14 zile după ce vor ajunge la noi.

3. Satisfacţia dumneavoastră reprezintă o responsabilitate esenţială pentru noi, de aceea investim toate resursele pentru a vă oferi cea mai bună calitate atunci când achiziţionaţi unul dintre produsele noastre.
Toate materialele folosite în procesul de producţie provin de la cei mai performanţi furnizori din Europa şi au fost supuse unor procese de testare înainte de vânzare. Pielea utilizată în realizarea produselor Ginissima este naturală, iar tehnologia şi etapele de manufactură implicate corespund celor mai înalte standarde de calitate.

CERTIFICAT DE GARANTIE A PRODUSELOR

Garanţia reprezintă certitudinea calităţii oferite de S.C. ARES CAPITAL SOLUTIONS SRL şi se aplică oricărui produs achiziţionat din de pe www.ginissima.com

DURATA DE GARANȚIE

Durata de garanţie este limita de timp care curge de la data cumpărării produsului, până la care producătorul îşi asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului achiziţionat, pe cheltuiala sa, dacă deficienţele nu sunt imputabile consumatorilor.
Pentru produsul achiziţionat din magazinul nostru online, oferim o garanţie de 30 de zile de la data cumpărării. Pentru orice defecte pe care le-aţi putea descoperi în această perioadă de timp vă invităm să folosiți orice serviciu de curierat - exceptand Posta Romana - pentru a ne trimite produsul, pentru a fi evaluat.

CONDIȚII DE GARANȚIE

Garantăm că produsul achiziţionat de la Ginissima este un produs sigur, nou (nefolosit), autentic (produsul prezintă elementele de identificare ale mărcii legal înregistrate) şi lipsit de orice defect.
În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării. Durata medie a utilizării este de circa 6 luni calendaristice, cu respectarea alternării purtatului a minimum 3 perechi de încălţăminte. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.

Modalităţi de asigurare a garanţiei: Garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării.

Repararea produsului

Înlocuirea produsului - dacă acesta nu poate fi reparat
Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile. 

Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă

- uzura morală şi uzura fizică normală a produsului

- decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.)
- deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice - variaţii de tip cald / rece, imersare, etc.)
- defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/ sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat.
- intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători
- întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)

Nu se consideră defecte de fabricaţie, ca urmare nu fac obiectul acordării garanţiei:

- particularităţi ale pieilor naturale: nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularităţi - tocmai acest lucru arată autenticitatea şi calitatea pieilor din care sunt confecţionate produsele Ginissima.

- micile neregularităţi şi imperfecţiuni ale produselor sau ale părţilor din produse confecţionate manual.
- pieile care au fost ceruite şi lustruite manual: în acest caz pielea continuă să se “uzeze” în mod natural - escoriaţiile de culoare de la suprafaţa pieilor reprezintă un efect intenţionat care are loc doar după purtare şi tocmai acest lucru aduce individualitate produselor.

RECOMANDĂRI GENERALE PRIVIND ÎNGRIJIREA ÎNCĂLȚĂMINTEI

- Se interzice cu desăvârşire spălarea pantofilor în maşina de spălat! Incaltamintea din piele imprimata NU se curata cu carpa umeda, ci doar cu o carpa uscata. 

-Încălțămintea cu fețe textile,  din piele  intoarsa tip velur, nabuc sau piele imprimata in diverse modele,  cu tălpi cusute și fețe cusute cu cusături decorative se vor purta numai pe timp uscat. 

- Ginissima nu răspunde pentru defectele apărute ca urmare a utilizării sau întreţinerii incorecte a produsului respectiv, precum şi pentru disconfortul provenit din purtarea încălţămintei de mărime nepotrivită.
- După fiecare purtare, încălţămintea se curăţă şi se pune pe sanuri potrivite ca mărime şi format. Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mări durata de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte într-o perioadă de timp. Este interzisă spălarea cu apă a încălţămintei. Nu se folosesc înălbitori, detergenţi şi nici produse pe bază de solvenţi, substanţe de lărgire, curăţare, impermeabilitate, altele decât cele agreate de Musette.
- Încălţămintea umeda se usucă lent, la temperatura camerei, ferită de contactul direct cu sursele de căldură. Nu folosiţi uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscător de păr sau alte surse de căldură. Utilizarea in conditii de umezeala excesiva va face ca pielea din care este produsa incaltamintea sa sufere deformari iremediabile.
- Feţele încălţămintei se vor feri de lovituri directe.
- Evitaţi căldura excesivă care poate duce la reactivarea adezivilor şi dezlipirea tălpilor.
- Feţele si talpa pantofilor trebuie protejate de contactul cu solvenţi, smoală, bitum moale sau alte materiale corozive, antiderapante sau substanţe de dezgheţare. De asemenea, evitaţi agăţarea sau călcarea în obiecte metalice ascuţite, resturi de sticlă, substanţe insecticide, uleiuri şi benzine, diluanţi, etc, aceste ducand la distrugerea talpii din piele naturala.
- În cazul pantofilor cu talpă din piele şi cusături aplicate pe talpă, Ginissima nu poate fi făcută responsabilă pentru defectele apărute ca urmare a imperfecţiunilor drumurilor, trotuarelor sau terenurilor unde s-au folosit pantofii.
- Tălpile din piele nu au calităţi antiderapante, existând pericolul alunecării mai ales în sezonul umed.
- Vă rugăm folosiţi un încălţător pentru a evita avarierea pantofilor în zona călcâiului.
- Pentru întreţinerea interiorului, curăţaţi cu o carpă moale umedă şi evitaţi produsele care conţin acetonă, acizi, alcool, sau, oricare alte substante care nu au fost testate si recomandate de Musette pentru acest tip de piele.
- Tocurile îmbrăcate în piele sunt mai sensibile la purtat şi se pot degrada în urma conducerii autovehiculelor, a călcării în gratarele de scurgere, în cioburi de sticlă sau în bitumul moale de pe trotuare, în anotimpul cald.

-Deoarece captuselile naturale au fost tratate chimic pentru fixarea pigmentului, există riscul migrării culorii; se recomandă utilizarea ciorapuilor asortați sau de culoare închisă.

-Tălpile nu au calități antiderapante, existând pericolul alunecării, mai ales in sezonul umed sau rece.

4. DHL

Vânzătorul utilizează serviciul DHL pentru livrarea către Uniunea Europeană

5. GLS
Vânzătorul utilizează serviciile GLS pentru livrare în România.